PyeongChangin talviparalympialaiset 9.-18.3.

PyeongChangin saa olla vielä hetken parrasvaloissa nimittäin talviparalympialaiset ovat tulossa, jotka järjestetään 9.-18.3. 2018 Etelä-Koreassa.
Ne ovat järjestyksessään 12:nnet paralympialaiset. Talviparalympialajeja on kuusi: alppihiihto, ampuma- ja maastohiihto, lumilautailu, pyörätuolicurling ja kelkkajääkiekko.

Suomen Paralympiakomitea on julkistanut PyeongChang 2018 talviparalympialaisiin lähtevän kisajoukkueen, jossa on yhteensä 13 urheilijaa sekä kaksi opashiihtäjää.
Joukkueen tavoitteeksi on asetettu 3 mitalia, joka perustuu aikaisempien kausien MM-kisojen tulostasoon. Suomen suurimmat mitalitoivot ovat maastohiihtäjä Ilkka Tuomisto sekä lumilautailija Matti Suur-Hamari.
Suomen kisajoukkue PyeongChang 2018 talviparalympialaisiin:

Ampuma- ja maastohiihto
Ilkka Tuomisto
Sini Pyy
Rudolf Klemetti (opashiihtäjä Jaakko Kallunki)
Juha Härkönen
Inkki Inola (opashiihtäjä Vili Sormunen)

Lumilautailu
Matti Suur-Hamari
Matti Sairanen

Pyörätuolicurling
Markku Karjalainen
Vesa Leppänen
Sari Karjalainen
Yrjö Jääskeläinen
Riitta Särösalo

Alppihiihto
Santeri Kiiveri

Pikkujätti on tehnyt yhteistyötä lukuisien eri liikunta- ja urheiluseurojen kanssa. Paralympiakomitean kanssa yhteistyö keskittyy erityisesti erityislapsiperheiden liikunta-harrastusten tunnettavuuden lisäämiseen sekä harrastusmahdollisuuksien tukemiseen. Tämä osaltaan tukee sekä paralympiatoiminnassa mukana olevien lapsien, että heidän perheidensä arkea ja hyvinvointia.
Pikkujätti toivottaa kisajoukkueelle menestystä ja hienoja hetkiä talviparalympialaisiin.

PyeongChang 2018 paralympialaiset 9.-18.3.2018

Suomen Paralympiakomitea